Monday, August 14, 2017

Walnuts - an Update

Readers are probably aware that we have trillions of bacteria in our intestinal tract, which can protect us from infection if they are the beneficial kind.  These helpful bacteria are nourished by a diet high in plant fiber, such as vegetables, whole grains and fruit. Research from Louisiana State University School of Medicine has found that eating walnuts can change the makeup of bacteria in the gut in a beneficial way. The findings are published this year in The Journal of Nutritional Biochemistry.  “Walnuts have been called a ‘superfood’ because they are rich in the omega-3 fatty acid, alpha-linoleic acid and fiber, and they contain one of the highest concentrations of antioxidants” writes Dr. Lauri Bylerly, the chief author on the paper.  “Now an additional superfood benefit of walnuts may be their beneficial changes to the gut microbiota.”
The research team worked with rodents, adding walnuts to the diet of one group but not the other.  They measured the types and numbers of bacteria in the descending colon in both groups.  “We found that walnuts in the diet increased the diversity of bacteria in the gut, and other non-related studies have associated less bacterial diversity with obesity and other diseases like inflammatory bowel disease.  Walnuts increased several bacteria, like Lactobacillus, typically associated with probiotics suggesting walnuts may act as a prebiotic.”   Probiotics are foods containing beneficial bacteria, such as yogurt,, kefir, and fermented foods such as sauerkraut, and kimchi.  Readers may know that prebiotics are foods that promote the numbers of beneficial bacteria – such as garlic, onions, leeks, dandelion greens, asparagus, bananas and now – walnuts.  “Researchers are finding that greater bacterial diversity may be associated with better health outcomes.”  In previous studies, eating walnuts has been associated with reduced cardiovascular disease risk, slower tumor growth in animals and improved brain health.
This research was supported by the American Institute for Cancer Research and the California Walnut Commission.  The American Institute for Cancer Research is a non-profit organization that funds research to help people prevent and survive cancer.  The California Walnut Commission is funded by mandatory assessments of growers.  It represents growers and handlers of California walnuts and conducts health research.
Sadja Greenwood, MD, MPH   past columns on this blog

Nueces (walnuts) - una actualización
 Los lectores son probablemente conscientes de que tenemos trillones de bacterias en nuestro tracto intestinal, que puede protegernos de la infección si son benéficas. Estas bacterias útiles se alimentan de una dieta rica en fibra vegetal, como verduras, granos enteros y frutas. Investigación de la Escuela de Medicina de Louisiana State University ha encontrado que comer nueces (walnuts) puede cambiar el maquillaje de las bacterias en el intestino de una manera beneficiosa. Los resultados se publican este año en The Journal of Nutritional Bioquímica. "Walnuts se han llamado un" superfood "porque son ricas en el ácido graso omega-3, el ácido alfa-linoleico y la fibra, y contienen una de las concentraciones más altas de antioxidantes" escribe el Dr. Lauri Bylerly, el autor principal en el papel. "Ahora un beneficio suplementario adicional de walnuts puede ser sus cambios beneficiosos para la microbiota intestinal". El equipo de investigación trabajó con roedores, añadiendo walnuts a la dieta de un grupo, pero no al otro. Medían los tipos y números de bacterias en el colon descendente en ambos grupos. "Encontramos que walnuts en la dieta aumentaron la diversidad de bacterias en el intestino, y otros estudios no relacionados han asociado menos diversidad bacteriana con la obesidad y otras enfermedades como la enfermedad inflamatoria intestinal. Los probióticos son alimentos que contienen bacterias beneficiosas, como yogur, kéfir y alimentos fermentados como el chucrut y el kimchi. Los lectores pueden saber que los prebióticos son alimentos que promueven el número de bacterias beneficiosas, como el ajo, las cebollas, los puerros, los verdes de diente de león, los espárragos, los plátanos y ahora las nueces. "En los estudios anteriores, comer walnuts se ha asociado con la reducción del riesgo de enfermedades cardiovasculares, el crecimiento del tumor más lento en los animales y la mejora de la salud del cerebro.
 Esta investigación fue apoyada por el Instituto Americano para la Investigación del Cáncer y la California Walnut Commission. El Instituto Americano de Investigación del Cáncer es una organización sin fines de lucro que financia la investigación para ayudar a las personas a prevenir y sobrevivir al cáncer. La California Walnut Commission es financiada por evaluaciones obligatorias de los productores. Representa a los productores y manipuladores de las nueces de California y realiza investigación en salud.

Sadja Greenwood, MD, MPH   past columns on this blog

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