Monday, August 14, 2017

How Leafy Green Vegetables May Help Your Brain


New research from the University of Illinois has found that men and women, ages 25-45, are helped to decrease brain aging by having green vegetables in their diet.  The nutrient known as lutien, found in leafy green vegetables, avocados and eggs, was measured in the eyes of research subjects. People with higher levels of lutein had brain responses similar to people of a younger age.

Lutein is a nutrient that must be obtained through what you eat – the body can’t make is on its own.  It is found in brain tissue and in the eye.  The researchers were able to measure levels in subjects’ eyes by looking at an area in the back of the eye, the retina, where the pigment containing lutein is found.  They also measured the subjects’ speed at completing various tests with electro-encephalograms. 

The researchers said that most previous studies of brain function and aging have focused on older adults.  This study looked at young to middle aged people to see if lutein made a difference in their thinking processes.  Dr. Anne Walk, the first author of the recent paper in Frontiers in Aging Neuroscience, wrote: “The neuro-electrical signature of older participants with higher levels of lutein looked much more like their younger counterparts than their peers with less lutein.  Lutien appears to have some protective role, since the data suggest that those with more lutein were able to engage more cognitive resources to complete the task.”  Others have pointed out that lutein also gives some protection against a type of blindness called macular degeneration.

Researchers on this study are continuing to study the effects of lutein on learning and memory, as well as how more dietary lutein may increase lutein in the eyes.    In the meantime, we should all take advantage of the summer’s bounty of spinach, kale, chard, lettuces and avocado, which have many health benefits in addition to those cited in this article. 

Sadja Greenwood, MD , MPH past articles on this blog

Cómo las verduras verdes frondosas pueden ayudar a su cerebro
Nueva investigación de la Universidad de Illinois ha encontrado que los hombres y las mujeres, edades 25-45, se ayudan a disminuir el envejecimiento del cerebro por tener verduras en su dieta. El nutriente conocido como lutien, que se encuentra en verduras de hojas verdes, aguacates y huevos, se midió a los ojos de los sujetos de investigación. Las personas con niveles más altos de luteína tenían respuestas cerebrales similares a las de una edad más temprana. 

La luteína es un nutriente que debe obtenerse a través de lo que come - el cuerpo no puede hacer por sí mismo. Se encuentra en el tejido cerebral y en el ojo. Los investigadores fueron capaces de medir los niveles en los ojos de los sujetos mirando a un área en la parte posterior del ojo, la retina, donde se encuentra el pigmento que contiene luteína. También midieron la velocidad de los sujetos al completar varios ensayos con electroencefalogramas.

 Los investigadores dijeron que la mayoría de los estudios anteriores de la función cerebral y el envejecimiento se han centrado en los adultos mayores. Este estudio examinó a jóvenes de mediana edad para ver si la luteína hizo una diferencia en sus procesos de pensamiento. La Dra. Anne Walk, la primera autora del reciente artículo en Frontiers in Aging Neuroscience, escribió: "La firma neuroeléctrica de participantes mayores con niveles más altos de luteína se parecía mucho más a sus homólogos más jóvenes que a sus compañeros con menos luteína. Lutien parece tener algún papel protector, ya que los datos sugieren que aquellos con más luteína fueron capaces de involucrar más recursos cognitivos para completar la tarea ". Otros han señalado que la luteína también da cierta protección contra un tipo de ceguera llamada degeneración macular. 

Los investigadores de este estudio continúan estudiando los efectos de la luteína en el aprendizaje y la memoria, así como cómo la luteína más dietética puede aumentar la luteína en los ojos. Mientras tanto, todos debemos aprovechar la abundancia de espinacas, col rizada, acelgas, lechugas y aguacate del verano, que tienen muchos beneficios para la salud además de los citados en este artículo.
 Sadja Greenwood, MD artículos anteriores en este blog


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