New research from the University of Illinois has found that
men and women, ages 25-45, are helped to decrease brain aging by having green
vegetables in their diet. The
nutrient known as lutien, found in
leafy green vegetables, avocados and eggs, was measured in the eyes of research
subjects. People with higher levels of lutein had brain responses similar to
people of a younger age.
Lutein is a nutrient that must be obtained through what you
eat – the body can’t make is on its own.
It is found in brain tissue and in the eye. The researchers were able to measure levels in subjects’
eyes by looking at an area in the back of the eye, the retina, where the
pigment containing lutein is found.
They also measured the subjects’ speed at completing various tests with
electro-encephalograms.
The researchers said that most previous studies of brain
function and aging have focused on older adults. This study looked at young to middle aged people to see if
lutein made a difference in their thinking processes. Dr. Anne Walk, the first author of the recent paper in Frontiers in Aging Neuroscience, wrote:
“The neuro-electrical signature of older participants with higher levels of lutein
looked much more like their younger counterparts than their peers with less
lutein. Lutien appears to have
some protective role, since the data suggest that those with more lutein were
able to engage more cognitive resources to complete the task.” Others have pointed out that lutein also
gives some protection against a type of blindness called macular degeneration.
Researchers on this study are continuing to study the
effects of lutein on learning and memory, as well as how more dietary lutein
may increase lutein in the eyes. In the meantime, we should all take advantage of
the summer’s bounty of spinach, kale, chard, lettuces and avocado, which have
many health benefits in addition to those cited in this article.
Sadja Greenwood, MD , MPH past articles on this blog
Cómo las verduras verdes frondosas pueden ayudar a su cerebro
Nueva investigación de la Universidad de
Illinois ha encontrado que los hombres y las mujeres, edades 25-45, se ayudan a
disminuir el envejecimiento del cerebro por tener verduras en su dieta. El
nutriente conocido como lutien, que
se encuentra en verduras de hojas verdes, aguacates y huevos, se midió a los
ojos de los sujetos de investigación. Las personas con niveles más altos de
luteína tenían respuestas cerebrales similares a las de una edad más
temprana.
La luteína es un nutriente que debe
obtenerse a través de lo que come - el cuerpo no puede hacer por sí mismo. Se
encuentra en el tejido cerebral y en el ojo. Los investigadores fueron capaces
de medir los niveles en los ojos de los sujetos mirando a un área en la parte
posterior del ojo, la retina, donde se encuentra el pigmento que contiene
luteína. También midieron la velocidad de los sujetos al completar varios
ensayos con electroencefalogramas.
Los investigadores dijeron que la mayoría de los estudios
anteriores de la función cerebral y el envejecimiento se han centrado en los
adultos mayores. Este estudio examinó a jóvenes de mediana edad para ver si la
luteína hizo una diferencia en sus procesos de pensamiento. La Dra. Anne Walk,
la primera autora del reciente artículo en Frontiers in Aging Neuroscience,
escribió: "La firma neuroeléctrica de participantes mayores con niveles
más altos de luteína se parecía mucho más a sus homólogos más jóvenes que a sus
compañeros con menos luteína. Lutien parece tener algún papel protector, ya que
los datos sugieren que aquellos con más luteína fueron capaces de involucrar
más recursos cognitivos para completar la tarea ". Otros han señalado que
la luteína también da cierta protección contra un tipo de ceguera llamada
degeneración macular.
Los investigadores de este estudio
continúan estudiando los efectos de la luteína en el aprendizaje y la memoria,
así como cómo la luteína más dietética puede aumentar la luteína en los ojos.
Mientras tanto, todos debemos aprovechar la abundancia de espinacas, col
rizada, acelgas, lechugas y aguacate del verano, que tienen muchos beneficios
para la salud además de los citados en este artículo.
Sadja Greenwood, MD artículos anteriores en este blog
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