Monday, September 18, 2017

Lower Your Risk of Colorectal Cancer

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A new report from the American Institute for Cancer Research finds evidence that physical activity and eating whole grains lowers the risk of cancer of the colon and rectum, while processed meats increase the risk.   Edward Giovannucci, professor of nutrition and epidemiology at the Harvard School of Public Health, wrote “Colorectal cancer is one of the most common cancers, yet this report demonstrates there is a lot people can do to dramatically lower their risk.”  The new report evaluated scientific research worldwide, analyzing 99 studies that included data on 29 million people, of whom over a quarter million had colorectal cancer.  Risk factors included consuming hot dogs, bacon and other processed meats regularly, eating high amounts of red meat such as beef or pork, being overweight or obese, and consuming two or more daily alcoholic drinks, such as wine or beer.  On the other hand, eating about three servings of whole grains daily, such as brown rice, whole wheat or rye bread, quinoa (actually a seed, but good source of fiber) and other non-refined grains will lower the risk of colorectal cancer.  A higher risk was observed with low intakes of non-starchy vegetables intakes.  Lower risks were seen with fish and foods containing vitamin C, such as oranges, strawberries and spinach. According to Alice Bender, Director of Nutrition Programs for the American Institute of Cancer Research, “Replacing some of your refined grains with whole grains and eating mostly plant foods, such as fruits, vegetables and beans, will give you a diet packed with cancer protective compounds and help you manage your weight, which is so important to lower risk.” 

The most common cancers in the U.S, today are breast, lung, prostate and colorectal.  Factors that reduce the risk of colorectal cancer, as suggested in this column, are also helpful in lowering the risk of breast, lung and prostate cancers.  Maximize your intake of vegetables and fruits, go for varied colors, think fiber, keep your blood sugar low and even, and get yourself, and your dog, out for a walk.    Next week – I’ll report on how the bacteria in your gut – your microbiome,  show subtle movements throughout the 24 hour cycle and influence your metabolism.  If possible, keep a steady sleep schedule in tune with nature’s light and dark.  
Sadja Greenwood, MD, MPH  search this website for back issues 

  
  
 Baje su riesgo de cáncer colorrectal
Un nuevo informe del Instituto Americano para la Investigación del Cáncer encuentra pruebas de que la actividad física y comer granos enteros reduce el riesgo de cáncer de colon y recto, mientras que las carnes procesadas aumentan el riesgo. Edward Giovannucci,
profesor de nutrición y epidemiología de la Escuela de Salud Pública de Harvard, escribió que "el cáncer colorrectal es uno de los cánceres más comunes, pero este informe demuestra que hay mucha gente que puede hacer para reducir drásticamente su riesgo". la investigación científica en todo el mundo, analizando 99 estudios que incluían datos sobre 29 millones de personas, de las cuales más de un cuarto de millones tenían cáncer colorrectal. Los factores de riesgo incluyen el consumo de perritos calientes, tocino y otras carnes procesadas regularmente, comiendo grandes cantidades de carne roja como la carne de res o de cerdo, el sobrepeso u obesidad, y el consumo de dos o más bebidas alcohólicas diarias, como el vino o la cerveza. Por otro lado, el consumo de tres porciones de granos enteros al día, como el arroz integral, el trigo integral o el pan de centeno, la quinua (en realidad una semilla, pero buena fuente de fibra) y otros granos no refinados reducirá el riesgo de cáncer colorrectal . Se observó un riesgo mayor con la ingesta baja de ingestas de hortalizas no almidonadas. Menores riesgos se observaron con los pescados y los alimentos que contienen la vitamina C, tales como naranjas, fresas y espinaca. Según Alice Bender, Directora de Programas de Nutrición del Instituto Americano de Investigación del Cáncer, "Reemplazar algunos de sus granos refinados con granos enteros y comer principalmente alimentos vegetales, como frutas, verduras y frijoles, le dará una dieta llena de proteínas protectoras del cáncer compuestos y ayudarle a manejar su peso, que es tan importante para reducir el riesgo ". 

Los cánceres más comunes en los Estados Unidos son el de mama, pulmón, próstata y colorrectal. Los factores que reducen el riesgo de cáncer colorrectal, como se sugiere en esta columna, también son útiles para reducir el riesgo de cánceres de mama, pulmón y próstata. Maximice su consumo de verduras y frutas, opte por colores variados, piense en fibra, mantenga su nivel de azúcar en la sangre bajo e incluso, y consiga que usted y su perro salgan a pasear.  La próxima semana - voy a informar sobre cómo las bacterias en su intestino - su microbioma, mostrar movimientos sutiles a lo largo del ciclo de 24 horas e influir en su metabolismo. Si es posible, mantenga un horario de sueño estable en sintonía con la luz y la oscuridad de la naturaleza.
 Sadja Greenwood, MD sadjascolumns.blogspot.com para los números anteriores 
  


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